С празничен концерт завършиха проявите по случай патронния празник на СУ "Константин Константинов" в Сливен

Празничен концерт
25.03.2017 / 17:26

Празничен концерт по случай патронния празник на СУ "Константин Константинов" се състоя в зала "Зора" в Сливен. В него се включиха учители, бивши и настоящи възпитаници на училището. Те представиха разнообразна програма с песни и танци, която продължи близо два часа. Сред официалните гости на събитието бяха кметът Стефан Радев, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметът Пепа Чиликова, експерти от Регионално управление на образованието, председателят на училищното настоятелство Валя Модева, председателят на Обществения съвет Гергана Султанова и дългогодишният директор на СУ "К. Константинов" Емилия Желева.

 

Проявата започна с приветствие на директора на учебното заведение Веселина Тонева. "Докосвайки се до СУ "Константин Константинов", ние се докосваме до духа и магията на една традиция, вплела в себе си опита на миналото, силата на настоящето и вярата в новаторството на идния ден. То обединява всички нас - родители, учители и ученици, около общия интерес за имиджа и просперитета на училището", заяви в словото си тя. Веселина Тонева отбеляза, че учебното заведение е уникално с разширената си подготовка по музика и изобразително изкуство, с хореографските си паралелки, с танцовия и мажоретния си състав, с новата професия "Танцьор", която се разкрива за ученици след завършено основно образование, с единствения в областта работещ закрит плувен басейн, с новоасфалтираните спортни площадки, с кабинета си по училищна медиация, с училищната телевизия и с етнографската си музейна сбирка, която предстои да бъде открита. "Нека творческият дух на патрона ни присъства неизменно в думите и делата ни. Нека СУ "Константин Константинов" пребъде като училище, институция, храм с дух на всеотдайност, достойнство, приемственост и чест", каза още директорът. По-късно тя връчи награди на отличените в литературния конкурс "Константин Константинов", обявен в навечерието на патронния празник на училището.

 

Присъстващите бяха поздравени и от кмета Стефан Радев. Той приветства усилията и труда на преподавателите и учениците за провеждането на разнообразната програма по случай патронния празник на училището, която започна на 20 март. "Константин Константинов е емблематична фигура в българската литература и аз приветствам стремежа учениците да се възпитават в любов към неговото творчество", каза Радев. Той коментира, че СУ "Константин Константинов" е едно от най-добрите в града, в което работят авторитетни преподаватели. Според него, с всяка изминала учебна година подготовката на учениците повишава все повече своето качество и доказателство за това са отличните резултати на учениците.

 

С концерта завършиха проявите по случай патронния празник на едно от най-големите училища в Сливен. Част от средствата от продажбата на билети ще бъдат дарени за кампанията на Общината "Да спасим паметника на Шести артилерийски полк".

 

Училището постави началото на дарителска кампания за построяването на паметник на професор д-р Георги Лозанов - създателят на уникалния български метод сугестопедия.

През изминалата седмица се проведоха литературни четения на приказки от Константин Константинов, състезания, кулинарно шоу, пленер по живопис, изложба на хвърчила, рисунка на асфалт, спортен празник и др.

 

Г. Султанова,

Председател на Обществен съвет към СУ "Константин Константинов" - гр. Сливен

Още снимки от новината

Празничен концерт
Празничен концерт
Празничен концерт
Празничен концерт

 

 
 

Copyright © 2008-2019 СУ"КОНСТАНТИН КОНСТАНТИНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев