Работна визита по стратегически европейски проект "Erasmus+" в СУ "Константн Константинов"-Сливен

11.04.2017 / 17:59

 

Работна визита по стратегически европейски проект "Erasmus+" в СУ "Константн Константинов"-Сливен

"Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики"-IMPROVEMENT PRACTICE FOR ALL-THINKING DIFFERENT

СУ „Константин Константинов”-Сливен, домакин по стратегически проект „Еразъм +”,посрещна на 25 март 2017 г. университетски преподаватели, учители и студенти от Белгия, Франция, Германия и Испания. Втората транснационална мобилност бе официално открита от директора на училището, г-жа Веселина Тонева, с посещение на Областната администрация и Регионалното управление на образованието в град Сливен.

Целта на втората работна визита бе проучването на уникалния български метод сугестопедия на професор д-р Георги Лозанов и неговото приложението в учебната практика. За целта бяха посетени фондация“ Вихровения“-София, както и сугестопедични центрове в градовете Сливен и София. Бяха разработени и изнесени съвместни уроци с ученици от 11 клас и МО четвърти клас под ръководството на г-жа Ванина Бодурова. Работните срещи завършиха с празничен концерт, на който се постави началото на благотворителната кампания за набиране на средства за изграждане на паметник на д-р Лозанов в града.

Критичното мислене и новаторските проекти и практики за устойчиво преобразуване на училищното пространство и площи в училище бяха представени на международното събитие от г-жа Анелия Христова и ученици от 11 клас.

Креативността, иновациoнните методи на преподаване и мисленето „извън модела“ бяха застъпени в уроците по математическа лингвистика, приложението в учебния процес на пилотната програма Envision , на инструментите QR code generator, Kahoot,Quizlet, LearningApps , Tester class. Беше проведен научно-практически образователен семинар от доц. д-р Румяна Папанчева, Университет "Проф. д-р Асен. Златаров"-Бурга, с за приложение на таблетите в класната стая

За три години в дейностите по проекта ще участват 300 ученици на възраст от 8 до 18 години. Целта на проекта е да развие креативността и различното мислене на учениците, както и издаването на методическо ръководство по сугестология за обучение на студенти в гр. Лиеж, Белгия и гр. Тулуза, Франция.

Гостите имаха възможността да се докоснат до българската история и култура с откриването на историческия музей в училището и посещението на европейската столица на културата за 2019 г.-гр. Пловдив.

Изказваме благодарност към всички, с чиято помощ и подкрепа се реализира благотворителна инициатива „ Живи традиции в СУ „ Константин Константинов“.

Скъпи дарители, със своя жест показахте съпричастност към мисията на училището: да открива, развива и подкрепя таланти в изкуствата. Благодарим Ви!

 

Координатор на проекта: Валя Вичева

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 СУ"КОНСТАНТИН КОНСТАНТИНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев