Стартира проект по програма „Еразъм+”

Erasmus+ KA1
27.06.2017 / 20:57

През май, 2017 г. на интернет страницата на ЦРЧР бяха оповестени резултатите от селекцията на проекти по програма Еразъм+КД1 за 2017 год. СУ „Константин Константинов” отново е сред финансираните 48 училища в България, измежду 159 кандидатури. Одобреното финансиране от Националната агенция е на стойност………… евро.

Още през лятото стартира едногодишният проект на нашето училище по програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: Образователна мобилност на граждани – Мобилност на персонал в училищното образование, финансиран от ЕК на ЕС. Темата на проекта е „Иновации за всички”.

След проведен подбор, шест учители от СУ „Константин Константинов” ще участват в обучителни курсове във Великобритания и Португалия с цел повишаване на квалификацията си, относно използването на ИКТ в учебно-възпитателния процес и усъвършенстване на езикови и методологически компетентности.

В рамките на една година ще се реализират разнообразни дейности, включени в програмата на Проекта с цел придобитият опит да бъде разпространен, а идеите на европейското образование да достигнат до по-широк кръг целеви групи.

 
 

Copyright © 2008-2019 СУ"КОНСТАНТИН КОНСТАНТИНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев