Проект "УСПЕХ"

uspeh
01.02.2012 / 18:57

С началото на втория учебен срок на учебната 2011/2012 година, започва изпълнението на най-мащабния проект по схемата „Да направим училището привлекателно за младите хора", BG 051РО001 – 4.2.05 , реализирана по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси". Проектът е наречен УСПЕХ и е насочен към всички държавни и общински училища у нас, включително и 11 СОУ.

 

Бенефициент по проекта е Министерството на образованието, младежта и науката, а самите училища трябваше да кандидатстват по определен ред, за да включат учениците и учителите в различни извънкласни дейности, които ще се финансират чрез проекта. Периодът на изпълнението му - настоящата учебна година и следващите 2 учебни години.

 

Обща цел на проекта е да се осмисли свободното време на учениците в държавни и общински училища, включително и на ученици с идентифицирана нужда от специфична подкрепа, както и на ученици с риск от отпадане и/или прояви на агресия и/или насилие, чрез участие в извънкласни и извънучилищни дейности

 

11 СОУ”К.Константинов” предлага 24 извънкласни дейности, а над 300 ученици от І до ХІІ клас ще изразят своите способности,интереси и компетентности в различни области - природо-математически и хуманитарни науки,здравно образование и здравословен начин на живот,комуникативни умения на роден и чужд език,граждански компетентности,предприемачество, мултимедии и видеофилми, културни компетентности,спорт и туризъм.

 

Кр. Мишкова

Още снимки от новината

uspeh
uspeh
uspeh
uspeh
uspeh

 

 
 

Copyright © 2008-2018 СУ"КОНСТАНТИН КОНСТАНТИНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев